Închiderea şcolilor din cauza lipsei elevilor este una din relele timpurilor pe care le trăim. Multe din şcolile care se închid au avut parte de reparaţii în ultimii ani. Sume de zeci de miliarde s-au investit în unităţi şcolare fără viitor.
Dezmăţul cu bani publici a fost politica de stat. În judeţul Teleorman se vor închide încă vreo 90 de şcoli în acest an. Lucrul tragic nu este acesta, pentru că nu poate funcţiona o şcoală cu câţiva elevi, ci faptul că multe unităţi care se închid sunt şcoli renovate în 2007 şi 2008. Avem exemple de unităţi şcolare unde s-au investit miliarde de lei şi care acum se închid. Şcoala nr 3 din Tr.Măgurele este un exemplu. Fără să se facă vreun studiu s-au investit bani mulţi iar acum şcoala va fi nefolosită. Nu se ştia că numărul copiilor este în scădere an de an? Ba da, dar au preferat să investească bani pentru a-şi putea lua "dreptul". Sume uriaşe au fost aruncate pe apa sâmbetei însă nimeni nu este vinovat. Coabitarea PNL-PSD din 2007-2008 a produs această anomalie:modernizarea unor şcoli care s-au închis după câţiva ani.
Când numărul de elevi scade constant, de la an la an, se puteau moderniza doar şcolile care aveau viitor, cele unde numărul elevilor este suficient de mare să justifice modernizări. În acei ani s-a făcut o risipă de fonduri incredibilă. Acum, când criza mondială ne-a lovit pe toţi, acele sume ar trebui imputate celor care au aprobat modernizarea unor şcoli fără vreun studiu despre viitorul populaţiei şcolare a localităţilor respective.
Soarta acestor clădiri unde au funcţionat şcoli este tragică. Primăriile nu vor avea bani să le întreţină şi, încet, încet, vor avea soarta Casei de Cultură din Turnu-Măgurele.