Articolul a aparut in urma cu 2 saptamani pe un alt site si nu a rezistat decat o zi , fiind retras la interventia oamenilor lui Pirvulescu.
Eugen Pirvulescu este abonat la banul public. In ultimii ani, prin firmele pe care le administreaza, dar si controleaza, presedintele PNL Teleorman a obtinut contracte cu institutii publice din judet de peste 125 miliarde de lei vechi. Pana aici nu este nimic iesit din comun. Sunt multi oameni de afaceri in tara care au contracte cu statul.
Problemele apar in momentul in care iti iei milioane de euro pentru unele lucrari, iar tu, afacerist smecher, iei banii si nu mai faci lucrarea. Dai si tu cateva "comisioane" cui trebuie si treci la o noua lucrare pe care o castigi, primesti banii, dar iar nu misti un deget.
In 5 ani de zile, firmele controlate si adminitrate de Eugen Pirvulescu (Pefin General Prod SRL, Pefin & PRO SRL) au obtinut cel putin 18 contrate cu institutii publice din judetul nostru in valoare de peste 12,5 milioane de lei noi / 125 miliarde lei vechi (aproximativ 2,8 milioane de euro). Majoritatea contractelor castigate sunt in "colaborare" cu PSD. De aici si simpatia liderului liberal de culorile rosii.
Pesedistii ii dau contracte banoase, iar el ii lasa pe acestia sa castige primarii scotand din joc candidatii PNL cu sanse reale in fata celor de la PSD. Probabil de teama sa nu piarda aceste contracte, iar lucrarile nefinalizate sa iasa la iveala.
Dupa "tunul" dat de Eugen Pirvulescu la Spitalul de Pneumoftiziologie din Rosiorii de Vede increderea acestuia, dar si puterea a inceput sa creasca. Cu portofelul plin, actualul lider al PNL Teleorman a inceput sa participe la licitatii si sa le castige. Anul 2007 a fost unul "subtire", dar totusi productiv.
In luna august obtine 240.301 lei pentru lucrari de "reabilitare a unitatilor de invatamant afectate de inundatiile din 2005".
Nu trec 2 luni si Primaria din Turnu Magurele se decide sa modernizeze sediul Colegiului Unirea din localitate. Si de aceasta data castigator iese tot Eugen Pirvulescu. Mai exact, pe 18 octombrie 2007 obtine 167.420 lei pentru reabilitarea termica (tamplarie PVC si geam termopan) a Colegiului National Unirea. Beneficiar fiind Primaria Turnu Magurele, pe vremea aia primar Nicolae Mohanu din partea PSD.
In acelasi an, pe 19 noiembrie, Eugen Pirvulescu isi mai baga in buzunar peste 2,5 miliarde de lei. Firma acestuia castiga licitatia organizata de Primaria Scurtu Mare privind reabilitarea scolii din localitate.
Pe final de an, tot Primaria Turnu Magurele mai baga in conturile penelistului Pirvulescu suma de 640 de milioane de lei vechi pentru niste lucrari de reabilitare termica.
Si pentru ca Mos Craciun e darnic cu Pirvulescu, tot in luna decembrie mai castiga un contract in valoare de aproximativ 500 de milioane de lei vechi.
Cu 8 miliarde de lei in buzunar castigati rapid pe final de an 2007, pentru "afaceristul" Pirvulescu si asociatii lui, anul 2008 este unul si mai productiv. Pirvulescu da "bomba" de "martisor". In luna martie primeste de la Primaria din Tiganesti peste 1 miliard de lei vechi pentru a reabilita Caminul Cultural din comuna.
Lunile trec, iar Pirvulescu intra in fibrilatii. Nu mai reuseste sa cada cu nimeni la "pace" pentru a mai castiga si el niste licitatii. Da putin din coate, iar in luna iulie o "pune" de 2 contracte babane. Mai exact, pe 16 iulie 2008 incaseaza suma de 3,7 miliarde lei vechi de la Primaria Calinesti pentru lucrari de reparatii generale la Scoala din Copaceanca. De asemenea, pe 23 iulie 2008 si Spitalul Judetean de Urgenta din Alexandria vrea sa-si modernizeze cateva sectii (dermatologie si oncologie). Licitatia este castigata tot de firma lui Pirvulescu. Valoarea contractului fiind de peste 5.3 miliarde lei vechi.
Cum banii se duc repede atunci cand este "bussines-man", pe final de an 2008, Eugen Pirvulescu apeleaza la "prietenii" lui de la Primaria din Turnu Magurele. Asa ca pe 19 noiembrie castiga o licitatie in valoare de aproximativ 5,5 miliarde de lei vechi pentru "refacere si invelitoare corp nou si reabilitare fatada la Colegiul National Unirea".
A incheiat pe plus si anul 2008, dar nu i-au ajuns. Privea cu incredere spre 2009. Si avea motive sa faca asta pentru ca au urmat alte contracte la fel de "productive".
Continuarea articolului miercuri, 27 iulie.