Grupul de firme InterAgro este în proces de repornire a combinatului chimic Chemgas Slobozia, în aceste zile fiind așteptat Transgaz să dea drumul gazului prin conducte, pentru alimentarea fabricii. 500 de oameni sunt deja angajați și așteaptă să înceapă treaba. În urmă cu 3 săptămâni, a repornit producția Viromet Victoria, un alt combinat de îngrășăminte controlat de InterAgro.
“Circa 950 oameni, în total, își vor relua slujbele, cu salarii ce urmează a fi majorate imediat ce fabrica se va stabiliza pe producție (circa 30 zile), din care peste 550 au fost deja angajati. Curtea fabricii este deja plină de oameni pe fiecare secție care lucrează susținut la punerea în funcțiune și o parte și-au primit salariile în avans. Fabrica va produce: amoniac , 1.000 tone/zi, uree, circa 1.450 tone/zi, azotat de amoniu – 850 tone /zi, UAN îngrășăminte lichide – 1.750 tone / zi”, spun reprezentanții InterAgro. Potrivit acestora, cifra de afaceri a combinatului, la stabilizarea producției, va depăși 20 milioane dolari pe lună, cu o contribuție la bugetul statului de peste 3,5 milioane lunar (taxe și impozite pe forța de munca, TVA etc)
Un alt treilea combinat din grup, Donau Chem Turnu Măgurele, va porni în perioada imediat următoare, susțin reprezentanții InterAgro. Vineri, 26 iulie, va avea loc o întâlnire între conducerea conglomeratului și echipa selectată pentru Donau Chem, în care vor fi discutate aspecte legate de nivelul de remunerație al angajaților. Astfel, celor care au semnat deja contractele de angajare cu durată nedeterminată li s-au plătit salariile în avans pe 30 de zile și, săptămâna viitoare, urmează o plată pentru încă o jumătate de lună. Această ultimă plată , “în condițiile pornirii cu succes a fabricilor la 1 octombrie, li se poate transforma în primă specială de repornire, urmând ca, pentru perioada lucrată efectiv, să li se plătească încă o dată salariile”.
Cât privește echipa de la Turnu Măgurele, aceasta va ajunge la circa 1.000 de oameni. Pe lanț, încă 6-7.000 de oameni vor avea de muncă (piese, materii prime și materiale până la dealeri, transportatori,distribuitori,firme de shipping, descărcare și încărcare pe vapoare și barje, combinatul fiind amplasat pe Dunăre)
Repornirea Turnu Măgurele înseamnă: producții zilnice de 1.000 tone /zi de amoniac, dar cu perspective apropiate de creștere la 1.150-1.200 tone /zi, programul de modernizare al fabricii de amoniac fiind terminat în proporție de peste 97% și, în maxim 3 luni se va termina complet, uree – 1.500 tone / zi, azotat de amoniu – 850 tone / zi, UAN – 2.000 tone/zi
Cifra de afaceri lunara este preconizată să depășească 22 milioane dolari, cu o contribuție la bugetele statului (general si local) de peste 4 milioane dolari/lună, “devenind de departe cel mai mare contributor pe Județul Teleorman”.
Tot gazul pentru fabricile deschise sau în curs de deschidere provine din import. InterAgro nu a reușit să achiziționeze din producția locală, “nici măcar cu plata anticipată”, după cum preciza, în primăvară, Ioan Niculae, acționar majoritar al grupului.
Uraaaaa,pe 1 August pornește combinatul,pe 2 August ajunge la Crângu,pe 3 e in Furculești,iar în câteva zile trece de Alexandria și se îndreaptă către Poroschia.
Bravo nene!
Ce bine merge prosteala in Teleorman
Uraaaaa,pe 1 August pornește combinatul,pe 2 August ajunge la Crângu,pe 3 e in Furculești,iar în câteva zile trece de Alexandria și se îndreaptă către Poroschia.
CEA MAI TARE ȘI ADEVĂRATĂ OBSERVAȚIE, bravo nene!