An de an la 06 ianuarie, creștinii ortodocși sărbătoresc Boboteaza sau Botezul Domnului. Această sărbătoare alături de cea a Soborului Sfântului Ioan Botezătorul ce se prăznuiește la o zi după Bobotează, încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.
La Mănăstirea Coșoteni cu acest prilej vor avea loc o serie de evenimente liturgice.
„Această binecuvântare a autoturismelor pe care noi o săvârșim în fiecare an în ziua de Bobotează își are originea din vechime, când străbunicii și bunicii noștri își duceau la Biserică animalele (boii și caii) pentru a fi binecuvântate de către preoți cu această apă sfințită. Și astăzi se mai practică această tradiție în satele din județele Dolj, Gorj, Bihor și în alte zone ale țării. La noi, am adaptat această binecuvântare la vremurile de acum, binecuvântăm mașinile pentru că după casă, în mașină ne petrecem timpul cel mai mult și prin această binecuvântare la început de an, nădăjduim că Dumnezeu ne va fi călăuzitor și ocrotitor în drumurile noastre”. -mai precizează Starețul Așezământului monahal.
Nota redactiei: Cei care au mai mult de doua cruciulite si iconite se considera ca au masina sfintita.
sursa: actualitateadeteleorman.ro
Ce mă fac cu o așa HABOTNICĂ de soacra?, că mi-a zis ; "treci Dunărea și să nu te mai văd în casa mea!... du-te-n lume după fii-mea! ...
această a mea idee de "a face o afacere" ... dă o fuguță, iute, la CFR.
Și săvârșește, împreună cu MultPreaÎnaltul Manager CFR, un contract pentru sfințirea, binecuvântarea și ocrotirea LOCOMOTIVEI primului TGV (tren de mare viteză) ce va să vină c*rând...și în Grădina Maicii Domnului (a noastră țară, deocamdată !) .
Să nu cumva să își bage Satana coada, și să o vedem și pe dânsa precum pe locomotivele cele păcătoase care tot se împotmolesc, se înzăpezesc, sau dau în flăcări, în văzul sărmanilor călători și a întregii lumi.
La trenul Regal nu te obosi matale, căci a fost mai ...puternic-binecuvântat de Patriarhul vremii. Dar, pot ieși ceva bănișori, binecuvântând și sfințind cărbunele pentru locomotiva Regală...căci pe cărbune o ține tradiția și datina strămoșescă.
însă și mulți șarlatani religioși cu obiceiuri / apucături de bișnițari în sutane negre.
Sfinția sa starețul are dreptate ; încă în negura vremurilor obiceiul acesta își are originea. Din vechime moșii și strămoșii, bunicile și străbunicile noastre necunoscători de carte, cu mințile îmbârligate de așa-zișii slujitori ai Domnului, băieți șmecheri, negustori/samsari de suflete, intermediari între om și Cel de Sus, înaintașii noștri își duceau în biserică caii, boii și țapii (cu bănuții în coarne, altfel te alunga Sfinția sa dl Popa).
Țineți-o tot așa Sfințire voastre!
Vă vom vedea la TV la Judecata de apoi. Apropo de televiziune. Aflu din Wikipedia că însuși Ștefan cel Sfânt și Mare, își ducea spre binecuvântare televizorul color (cadou de la Țarul muscalilor) și Trabantul 601 al său. Nea Fane nu s-a înscris la Dacia 1100,ori nu era patriot, ori era omu' nemților.
Treziți-vă enoriași români!