Nota de fundamentare: Daca 7 politisti infileteaza un bec, de cati politisti e nevoie pentru a prinde hotii din Ciuperceni?! Cateva sute.
Dotari: drone, elicoptere, camere termoviziune, caini de gauri si de urma.
Realitatea: politisti sunt mai multi decat e nevoie, dar nu isi fac meseria.
Azi nu, maine nu, s-au inmultit infractiunile. De ce se intampla asa? Corupti, lenesi, prosti, betivi, au numai calitati de hahalere. Dorm in masini, stau pe telefoane, isi rezolva problemele personale in timpul programului de lucru, beau in sediul Politiei, nu vor sa intocmeasca dosare din cauza ca nu le place munca (putori ordinare).
Hotii se cunosc de catre toata lumea. Parintii vostri sunt terorizati de doi ani de catre hoti, iar voi sunteti imuni la problemele lor. Sa nu uitam de politicieni, cei care si-au batut joc de aceasta zona.
Bai cap sec, noi va cerem sa prindeți hoții nu să faceți pază.
(6) Persoanele care deţin proprietăţi în localitate şi nu au domiciliul sau reşedinţa pe raza acesteia sunt obligate la plata unei contribuţii, al cărei cuantum se stabileşte prin hotărâre a consiliului local. Plata se poate face şi prin bunuri, produse ori prin prestarea altor servicii în folosul comunei, în condiţiile stabilite de consiliul local.
(8) În cazurile în care paza se efectuează şi prin alte forme prevăzute de lege, plata serviciului de pază comunală se va asigura din fondurile bugetare locale.
(9) Persoanele care execută paza prin rotaţie, potrivit alin. (4), trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 39 lit. a)-c), să fie absolvenţi cel puţin ai învăţământului primar şi să poarte însemne distinctive în timpul executării serviciului de pază.
(10) Sunt scutiţi de la obligaţia de a efectua pază comunală: pensionarii, bolnavii cronici inc*rabili ori cei cu deficienţe fizice care îi fac inapţi pentru serviciul de pază, persoanele care au împlinit vârsta de 60 de ani, militarii, poliţiştii, preoţii şi pompierii
(2) Primarul răspunde pentru întocmirea planului de pază a comunei şi este obligat să ia măsuri pentru a asigura paza bunurilor publice şi ale cetăţenilor.
(3) Avizarea planului de pază, instruirea şi controlul personalului de pază din localităţile rurale se efectuează de către organele locale de poliţie.
(4) Paza comunală se efectuează prin rotaţie de către locuitorii comunei sau prin oricare dintre formele de pază prevăzute de lege. Obligaţia de pază comunală revine fiecărei familii care are domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul comunei şi se îndeplineşte de câte un membru al acesteia, o singură dată la fiecare
Paza în mediul rural
Art. 15. - Unităţile situate pe teritoriul localităţilor rurale îşi organizează paza conform prevederilor prezentei legi.
Art. 16. - Conducătorii unităţilor care deţin, cu orice titlu, terenuri agricole sunt obligaţi să organizeze pază de câmp prin una dintre formele de pază prevăzute de lege.
Art. 17. - (1) Paza căilor ferate, a pădurilor, a terenurilor forestiere, a fondurilor de vânătoare şi de pescuit, a conductelor pentru transportul hidrocarburilor şi al produselor petroliere, a sistemelor de irigaţii, a reţelelor telefonice şi de transport al energiei electrice se asigură de către conducătorii unităţilor centrale de profil, prin corpuri specializate de pază.
(2) Corpurile specializate de pază se organizează şi funcţionează în structura unităţii beneficiare, în baza unui regulament aprobat prin hotărâre a Guvernului.