In magazinele Kaufland si Lidl gasim gaste si rate crescute in Polonia si Ungaria. Carnea de porc este importata in proportie de 80%.
Complexele zootehnice stau parasite sau se pot construi altele noi si abatoare. Aceste afaceri nu trebuie incepute la nivel foarte mare (poate aduce falimentul din mai multe motive ce tin de management), important e un inceput mic si dezvoltat pe parcurs.
Fermierul roman vrea sa dea tunuri, lux si opulenta. Romanii nu mai stiu sa creasca pasari si animale?! Fermierii au vandut cerealele in loc sa dezvolte sectorul zootehnic.
Acum, cand comertul cu cereale este blocat, se poate observa superficialitatea din asa-zisa agricultura romaneasca. La finalul materialului video se pot observa limuzinele fermierului. Luxul si prostia se platesc.
(VIDEO) FERMIERII TELEORMĂNENI, TOT MAI REVOLTAȚI PENTRU CĂ NU AU UNDE SĂ DEPOZITEZE MARFA
România este piață de mâna a doua. Statul nu ajută fermierii mici și mijlocii. Aceștia nu au spații de depozitare și sunt obligați, astfel, să arunce marfa. Mai mult, fermierii teleormăneni sunt nemulțumiți deoarece vând cereale la prețuri de anul trecut, în condițiile în care îngrășămintele și combustibili s-au scumpit.
Fermierii teleormăneni au ajuns la capătul răbdării. Aceștia nu mai fac față din pricina mai multor probleme care ar putea fi totuși rezolvate de Statul Român.
Aceasta nu este singura problemă cu care se confrunta agricultorii. Creșterile de prețuri din ultimele luni i-au afectat puternic chiar în timpul campaniilor de însămânțare și recoltare.
Oficialitățile spun că în momentul acesta nu există posibilitatea ca prin PNRR să se aloce fonduri pentru silozuri și hambare.
O posibilitate pentru accesarea de fonduri în vederea construirii de spații de depozitare există prin Planul Național Strategic, dar acet lucru ar presupune printre altele și asocierea fermierilor pentru a putea fi eliginibi.