Stefan-Radu Oprea confirma faptul ca, evenimentul a reunit specialiști din cadrul Ministerului Energiei, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE) – Biroul de Promovare Comercială și Economică Londra, companiei ROMGAZ, și experți din partea Fertilizer Industrial Services, incluzându-i pe Dan Cojocaru – expert în siguranța proceselor de amoniac și Bogdan Bratescu – consultant în fiabilitate și întreținere.
Stefan-Radu Oprea dezvaluie ca un potențial punct de plecare ar putea fi combinatul chimic de la Turnu Măgurele, care dispune de port propriu, capacități de stocare, acces la căi ferate și rutiere, și o suprafață mare de teren disponibil. Uzina de îngrășăminte chimice de aici, deși mică (emite 317.000 tone/an), este ideal situată pentru a se integra în clusterul propus în sud-vestul țării. Dezvoltarea proiectului ar putea dura între 3 și 5 ani, iar finalizarea sa ar putea coincide cu începerea extracției de gaze din Marea Neagră.
În context, va fi constituit un grup de lucru, a cărui activitate va fi coordonată de ministerul de resort. Din componenţa acestuia vor face parte reprezentanţi ai Ministerului Energiei, Ministerului Mediului şi Romgaz, alături de consultanţii Fertilizer Industrial Services.