Am auzit la radio sau am văzut la televiziuni cum conducerea PSD a încercat să-l scoată nevinovat pe unul dintre cei mari puternici baroni locali din România, Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş. Un argument al jalnicei campanii a conducerii pesediste a fost acela că :"„Omul ăsta a făcut atâta bine încât nu merită un asemenea tratament."Apărătorii lui Nicolescu au aplicat aceeaşi logică pe care am tot auzit-o şi în judeţul nostru.
Sunt unii care spun că Dragnea a făcut şi bine unor oameni. Ce fel de bine a făcut Dragnea? Păi, să vedem cum stau lucrurile în Teleorman. Dragnea conduce, de 15 ani, ca un mare şef , un grup de indivizi care au furat tot ce au putut. Ştim că, neoficial, Dragnea controlează tot ce mişcă în judeţ: angajările în instituţiile publice, afacerile pe bani publici (şi nu numai) sau chiar actele de caritate (pomeni electorale, în general).
Despre Dragnea se ştie că este putred de bogat (câţi bani a oferit PSD ca să devină secretar general!) şi conduce cu mână de fier judeţul. Se găsesc oameni care să spună că Dragnea a făcut bine. Să luăm câteva exemple. A angajat cu siguranţă într-o instituţie publică, la rugămintea unui coleg de partid, oameni care nu şi-ar fi găsit singuri o slujbă decentă. Dragnea a făcut atât bine din acest fel încât a creat un monstruos aparat administrativ posibil.
E adevărat, a făcut bine unor oameni, dar ne-a făcut rău noua tuturor, pentru că, în loc să finanţăm investiţii în infrastructură, plătim salariile unor pile. Cunoaşteţi multe exemple la primăria din Turnu-Măgurele.
A dat lucrări plătite din banii statului unor prieteni, colegi de partid sau rude (Tel Drum şi Proinvest sunt campioane la contracte cu CJ Teleorman). Le-a făcut mult bine oamenilor respectivi, băgându-le în buzunare sute de mii sau chiar milioane de euro, dar am pierdut noi toţi, pentru că s-a distrus astfel orice concurenţă cinstită în afaceri. Cine are afaceri de succes în Turnu-Măgurele? Ghici ciupercă, ce-i?
A făcut pomeni, a dat alimente sau haine unor oameni nevoiaşi, cu precădere în anii electorali. Le-a făcut un bine săracilor, dar ne-a făcut rău nouă tuturor, pentru că prin aceste acte de binefacere a cumpărat de fapt voturi, aruncând astfel în derizoriu însăşi ideea de alegeri democratice. Cine câştiga alegerile în Teleorman, mai ales în zona Turnu-Măgurele?
A asfaltat un drum, o stradă periferică, o uliţă dintr-un sat, rămase tot timpul în afară planurilor de modernizare. A tras canalizare sau a extins reţelele de apă potabilă într-un cartier mărginaş.
Locuitorii din comuna Lita stiu, de pe acum, ca în campania din 2012 se vor sapa câteva șanțuri și se va spune ca Dragnea "va băga" apa. Şi în acest caz, „binele" nu vine decât în campania electorală. Asfaltul nu e o componentă a civilizaţiei, ci un fel de pastilă de memorie: „Nu uitaţi cine v-a scos din noroi, ca să ştiţi ce votaţi". Acest „bine" ne face tuturor rău şi pentru că demonstrează că, în România, asfaltul, canalizarea şi apa potabilă pot sta la cheremul unui singur om, care decide singur cine trece în secolul 21 şi cine rămâne în Evul Mediu.
Cei care mai cred în "binefăcătorul" Dragnea să nu uite că Teleormanul este cel mai sărac judeţ din ţară, feuda unui conducător medieval numit Dragnea. De fapt, Dragnea se comportă ca un asemenea şef, organizând vânători pe dopmeniul său, petreceri la hotelul propriu sau concedii în Brazilia. Acesta este şeful grupului care spoliază Turnu-Măgurele şi cea mai mare parte din judeţ.