Comuna Saelele este localitatea cea mai cunoscuta din acest judeţ, fiind locul unde a copilărit cel mai iubit fiu al Teleormanului, Liviu Nicolae Dragnea. De aici şi până la noul Scornicesti este drum scurt, comuna Saelele fiind tratată mai mult decât preferenţial. La fel ca Ceausescu, dar la o scară mult mai mică, Dragnea vrea să facă din Saelele o localitate fruntaşă. Pe lângă multe recorduri( amintim, de exemplu, viloiul din Pleasov, moştenit de jupân în anul 2008 şi donat fratelui, Viorel Dragnea, în anul 2010: viloiul are 1626 metri pătraţi, fiind mult mai mare ca suprafaţă decât mult comentata – acum mai bine de un deceniu – vila, de la Giurtelecul Hododului, a lui Virgil Măgureanu, vila care avea ceva peste o mie de metri pătraţi suprafaţă construită), comuna Saelele se poate mandri si cu trei parcuri. Cel mai nou parc a fost construit in satul Pleasov, un parc ce a costat o gramada de bani.
După cum se poate vedea din imaginile din galeria foto, parcul este făcut în plin câmp. Nu ştim ce utilitate are acest parc, dar de când a fost construit are lacătul pus pe uşă. Dacă multe parcuri construite în comune sunt totuşi frecventate, fiind construite în centrul localităţilor, mega-parcul din câmp nu are nicio logică, doar o minte "sclipitoare" a putut proiecta asa ceva. Acest parc este vizitat doar de animalele sălbatice, dar nici acestea nu sunt mulţumite până când nu se dezvoltă vegetaţia.
S-ar putea ca parcul să nu fie terminat, de aceea are lacătul pus, şi să continue dezvoltarea lui până când Dragnea o să fie mulţumit. Îi sfătuim pe cei care ar vrea să continue construcţia să o lase în acest stadiu, căci arată super-bine şi ar risca să strice tot. O altă ipoteză ar fi ca parcul să fie deschis când cel mai iubit fiu al comunei este în vizită. Atunci, la fel ca pe timpul lui Ceausescu, primarul ar aduce multă lume în parc, pentru ca jupânul să se simtă cât mai bine.
Din câte se poate observa, s-a dorit ca acest parc să fie unul deosebit pentru comună, având până şi o mini-fântână arteziană. Nu credem că parcul a fost proiectat de vreun specialist, pentru că dispunerea elementelor din care este compus arată total aiurea. Suprafaţa este foarte mare pentru un parc de câmp, acesta rivalizând cu multe parculete din oraşele din judeţ. Trebuie spus ca în Saelele mai sunt două mini-parculete.
Când jupânul vorbeşte despre parcurile altora, ar face bine să dea exemplu mega-parcul din Saelele, pentru ca cei care îl ascultă să înţeleagă mai bine cine este cel care critică.