În ultimii ani, spaţiile cu jocuri de noroc s-au răspândit în Turnu-Măgurele. Chiar dacă ştiu că nu există nicio strategie de câştig, împătimiţii de „păcănele" revin mereu în căutarea potului cel mare. Aparatele sunt setate să-ţi ia banii în 75% din cazuri şi să permită câştiguri în restul de 25% din situaţii. Toţi cei care se aşează în faţa aparatelor ştiu acest lucru, dar speră să prindă acea perioadă de 25%.
Din nefericire pentru jucători, nici măcar cei 25 % nu sunt siguri, pentru că unii patroni "umblă" la aparate. Luna trecută, procurorii DIICOT Dolj au descoperit faptul că chiar cei pusi să vegheze la respectarea legii sunt primii care o încalcă. Patru ofiţeri de politie din Slatina au format un grup infracţional. Lazăr Laurenţiu Ilie, comisar şef de poliţie în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din IPJ Olt, un comisar şef şi doi inspectori principali de poliţie din cadrul aceluiaşi serviciu, sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat din care făceau parte 24 de învinuiţi, grup specializat în săvârşirea infracţiunilor de şantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi spălare de bani.
Sub coordonarea ofiţerilor de poliţie, membrii grupării au obţinut beneficii financiare din introducerea ilegală pe teritoriul României a unor aparate de joc de tipul slot-machines şi înlocuirea plăcii de bază cu una contrafăcută, aparatele fiind amplasate în baruri sau discoteci pe raza judeţelor Olt, Dolj, Teleorman, Mehedinţi. Atunci când mergeţi în discoteci sau baruri pentru a juca la "păcănele", trebuie să fiţi atenţi unde jucaţi.