Rezultatele simulării examenului de bacalaureat în judeţul Teleorman sunt o dovadă că foarte multe licee ar trebui transformate în şcoli profesionale. Foarte mulţi elevi n-au nicio treabă cu şcoala, astfel că a devenit un calvar examenul de bacalaureat. La şapte licee teleormănene, dintre care unul chiar din Alexandria, toţi elevii au fost respinşi, întrucât nici unul dintre ei nu a obţinut note de trecere, rata de promovare fiind zero.
Este vorba despre Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria, Liceul Tehnologic David Praporgescu şi Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie” din Turnu Măgurele, Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” şi Liceul Tehnologic Nr.2 Rosiorii de Vede, Liceul Teoretic Piatra şi Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” Botoroaga.
Situaţia creată în judeţul Teleorman, ca şi la nivel naţional, ar trebui să ridice un mare semn de întrebare atât elevilor, cât şi reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, cei care ar putea să modifice această situaţie, prin aplicarea unor măsuri în ceea ce priveşte schimbarea modalităţii de evaluare a elevilor, ale căror rezultate se vor vedea în timp.
După cum observaţii, cele două licee de "fală" din Turnu-Măgurele, Sf Haralambie şi Praporgescu, sunt licee doar cu numele, pentru că nu se face aproape deloc carte. Ce s-o învăţa în aceste licee, dacă nici măcar un elev nu e în stare să ia media 6 după probele de la bacalaureat? Urgent, foarte urgent, trebuie să vedem şi niste demisii de onoare ale directorilor din aceste unităţi de învăţământ, pentru că nu-i posibil să te complaci într-o asemenea situaţie ani de zile. Cel puţin la Liceul D.Praporgescu, directorul Mitroi s-a înconjurat de un harem de doamne şi domnişoare ( oare?), care ar trebui să meargă mai curând la sapă decât într-o unitate de învăţământ. Şi la Liceul Haralambie situaţia e cam aceeaşi.
Dacă am vorbit de codaşi, să amintim şi liceele fruntaşe. Astfel, pe primul loc, cu o rată de promovare de 58,94 %, se află Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, urmat de Liceul Teoretic “A.I. Cuza” tot din Alexandria, cu 40,87 la sută rată de promovoare, iar pe locul III se situează Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele cu un procent de doar 34,69 la sută.
Sa stii ca postarea ta, o interpretez chiar ca pe un pamflet. Dar,cu o obiectie : te inseli in privinta onoarei lui Mitroi. Acest individ,daca ar fi avut onoare, nu si-ar fi parasit sotia, cu ditamai baiatul, incarcandu-se cu contabila. Ce parere ai ? Am dreptate? Si mai e o chestiune : acest snapan,caruia ii sta gandul numai la bani, nu ar renunta niciodata la vreo functie bine remunerata. Crede-ma, draga pamfletarule, ca il cunosc mult mai bine decat tine pe acest "Mâre de la Salcia". Poti spune despre el orice,insa, te rog, las-o mai moale cu onoarea. Ca la el, nu este cazul.