Viaţa noastră politică a început să aibă accente de filme de acţiune. Parafrazând filmul cu Bruce Willis, putem spune că Liviu Dragnea a început producţia "Greu de ... găsit". Când e vreun nou termen în procesul fraudării refendumului din iulie 2012, tocmai atunci îşi planifica Dragnea câte un concediu sau câte o vizită importantă. Miercuri, 3 septembrie, a fost un nou termen în dosarul "Referendumul fraudat". Liviu Dragnea a plecat în China, să vadă cum Partidul Comunist Chinez conduce ţara fără opoziţie, visul cel mai drag al pesediştilor. Prin ordonanţa traseiştilor, care suspendă o lege, Dragnea demonstrează că vrea să fie deasupra oricăror norme şi legi, însă DNA-ul nu se lasă şi continuă procesul în care Dragnea este principal inculpat.
Miercuri, la ICCJ, 12 persoane au fost aduse cu duba Poliţiei, pentru a fi audiate în calitate de martori în dosarul fraudării referendumului, în care inculpat este şi vicepremierul Liviu Dragnea. Cele 12 persoane, cu domiciliul în judeţul Teleorman, au fost aduse cu mandate de aducere, după ce au refuzat să se prezinte în instanţă, deşi primiseră citaţii în acest sens. În faţa instanţei, persoanele audiate au declarat că nu au votat la referendum, deşi numele lor apar pe listele speciale. Liviu Dragnea este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Interceptările arată cum îşi mobiliza subalternii fostul şef al CJ Teleorman. Dragnea: „Organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe! Aveţi decât 38% prezenţă în Alexandria".
Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat şi vicepremier, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată petnru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.Procurorii au mai arătat, în rechizitoriu, că Liviu Dragnea a încercat să întârzie cât mai mult trimiterea în judecată, a făcut numeroase cereri de amânare a prezentării probelor, nu a dorit ascultarea interceptărilor şi a avut o conduită "dilatorie". Aceştia precizau că pentru ceilalţi învinuiţi, prezentarea materialului de urmărire penală a durat aproximativ trei săptămâni, în timp ce, în cazul lui Dragnea, procedura a început la 18 iunie şi nu s-a încheiat până la trimiterea dosarului la instanţă.