Demolatorul de la Interagro.

25 Ianuarie 2016, 09:37 | 6324 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Demolatorul de la Interagro.

Protectia i-a fost asigurata de chiar seful Politiei teleormanene, un bun prieten al fostului ofiter de Securitate ajuns magnat dupa inghesuiala din decembrie 1989 si printre primii zece cei mai bogati romani. Ieri dezvaluiam cititorilor cum un terorist kuweitian, la ordinele lui Niculae, a ucis un om si a schilodit multi alti localnici, pentru simplul motiv ca animalele acestora intrasera pe fanetele ori in culturile magnatului. De asemenea, ne refeream la protectia de care fostul ofiter de Securitate s-a bucurat, la nivel local, chiar din partea sefului Politiei judetene. Astazi suntem in masura sa aprofundam subiectul, relatand opiniei publice si organelor de cercetare penala alte incredibile fapte ale acestui baron zimnicean care, in mod paradoxal, se afla inca in libertate, nefiind anchetat in nici un dosar penal.

Seful fiscului a fost schimbat

Cu ani in urma, Ioan Niculae a preluat fabrica de zahar ZEUKMA din localitate, care inregistra numeroase datorii, promitand ca va face investitii si o va aduce pe linia de plutire. Este aproape un pleonasm sa spunem ca lucrurile n-au stat tocmai asa. Societatea a fost indatorata si mai mult (numai la consumul de apa existand si astazi o restanta de sase miliarde de lei, care greveaza bugetul municipalitatii), pana cand a ajuns pe butuci. Din cauza minciunilor lui Niculae, zimnicenii au astazi apa cu program. Rece, deoarece calda nu mai e din 1991, fiecare descurcandu-se cum poate. Au fost si perioade in care s-a distribuit apa doar cate patru ore pe zi, uneori chiar deloc. Acum, programul zilnic este intre 6.30 - 13.00 si 15.00 - 23.00. De fapt, ce s-a intamplat...
Cu ocazia ultimei productii de zahar din istoria SC ZEUKMA, dupa ce marfa a ajuns in silozurile magnatului, Directia Generala a Finantelor Publice a instituit sechestru pe intreaga cantitate din cauza datoriilor acumulate. In acel moment, suparat nevoie mare, Niculae a tras niste sfori, iar seful Fiscului, Ionel Benga, a fost schimbat din functie. In locul lui a fost numit Tiberiu Tanase, iar prima actiune a acestuia a constat in ridicarea sechestrului asupra zaharului lui Niculae. In acel moment s-a inregistrat sfarsitul fabricii de zahar de la Zimnicea.

Alcool transportat la negru

Magnatul a vandut tot ce se putea vinde, iar pe structura fostei fabrici ingropate in mod controlat a infiintat fabrica de alcool ALCO-ZIM, actionar majoritar fiind SC InterAgro SA. Fostii angajati sustin ca Niculae a cumparat fabrica pe nimic, doar din jumatate din fosta centrala termica, pe care a vandut-o la fier vechi, putand achita acest obiectiv.
In Zimnicea, fostul ofiter de securitate detine o ferma de vaci si o fabrica de procesare a laptelui. Tot aici isi desfasoara activitatea si un centru de colectare a laptelui, DANONE, apartinand concernului "La Dorna" al lui Jean Valvis. Cum-necum, ingeniosul om de afaceri a facut rost de o cisterna cu insemnele DANONE cu care, fara stirea acestei firme, a inceput sa scoata ilegal din ALCO-ZIM importante cantitati de alcool. In cateva randuri, lucratori de politie au depistat ca aceasta cisterna circula fara documente de insotire a marfii, pana la urma constatandu-se ca se transporta de fapt alcool alimentar, cu o puritate de 96 de grade. Politistii i-au deranjat afacerile murdare si inainte de anul 2000, motiv pentru care magnatul trebuia sa gaseasca o solutie pentru rezolvarea situatiei.

Semianalfabetul inspector-sef

Prin relatiile sale, Niculae l-a inscaunat inspector sef al Politiei judetene pe amicul sau, generalul de brigada Andrei Constantin Odangiu. Acesta fusese trecut pe linie moarta in timpul taranistilor, dupa ce condusese Politia Timis. E mult spus "condusese", deoarece, in realitate, protejase clanurile mafiote arabe din acea zona si fusese implicat in exportul ilegal de combustibili in Iugoslavia, pe timpul embargoului impus de Natiunile Unite. Ulterior, vreme de patru ani a ocupat postul de sef de cadre la Teleorman, fiind singurul caz in istoria Politiei Romane cand un grad atat de mare ocupa o functie atat de mica. Iar din anul 2000, timp de aproape doi ani, i-a asigurat lui Niculae protectia de care acesta avea nevoie in crima organizata de care se ocupa. Printre primele masuri pe care le-a luat noul sef judetean - despre care se spune ca ar fi semianalfabet, avand mari probleme cand trebuie sa se semneze - a fost schimbarea sefului circulatiei, al economicului si judiciarului pe judet, care se dovedisera persoane incomode pentru afacerile lui Niculae. De asemenea, a schimbat zeci de sefi de posturi, obligandu-i pe acestia sa-si paraseasca gospodariile si sa se mute cu familiile in alte zone. Printre ei s-a numarat si un subofiter care a oprit cisterna cu insemnele DANONE plina cu alcool scos ilegal de la ALCO-ZIM. Soferul i-a telefonat generalului, iar Odangiu i-a spus subalternului sau sa dea drumul la cisterna, ca actele de insotire se afla la el. A doua zi, politistul a fost mutat intr-o comuna la granita cu judetul Dolj.

Accident musamalizat de oamenii generalului

Generalul Andrei Constantin Odangiu a interzis, in sedintele pe care le conducea - convocand de la femeia de serviciu pana la loctiitorul sau - "sa se mai amestece cineva in firmele lui Ioan Niculae", sub puerilul motiv ca acestea isi au sediul la Bucuresti si nu depind de Teleorman. Asadar, din anul 2000, nici un politist din subordine n-a mai avut curajul sa efectueze vreun control, care sa lezeze interesele infractionale ale magnatului zimnicean. Mai mult, Odangiu insotea adesea transporturile ilegale de alcool ale lui Niculae, pe culoare dinainte stabilite, unde nu-si facea aparitia nici un politist indiscret. La un moment dat, unul dintre directorii lui Niculae, Ion Abalaru, zis Jan a accidentat mortal o batrana, in apropiere de Zimnicea. Politia a deschis o ancheta, care a durat doar cateva ore. A doua zi dimineata, politistii s-au trezit cu Procuratura militara pe cap, imputandu-li-se ca au anchetat noaptea pe camp doi barbati si o femeie, care era martora. Cu toate ca pe planetara masinii a fost gasita infasurata o bucata din rochia victimei decedate, accidentul a fost clasat cu autori necunoscuti de oamenii generalului, in acest caz nefacandu-se lumina nici pana in prezent. In urma a numeroase abuzuri de acest gen, Toma Zaharia (foto) l-a demis pe Odangiu din functie, iar Ion Iliescu l-a trecut in rezerva, in toamna anului 2001. Niculae insa n-a uitat milioane de euro pe care le-a bagat in buzunar datorita protectiei lui si l-a numit director la fostul IAS AZAL, situat la intrarea in Alexandria. Nu pentru mult timp, deoarece acolo nu mai exista astazi decat niste ruine si moloz.

Judecatorii magnatului

Prin 2001-2002, intre Ioan Niculae si Teodor Nitulescu, prefect al judetului, s-a iscat o animozitate greu de depasit. Era inceputul sfarsitului afacerilor ilegale cu alcool de la Zimnicea.
Prefectul a reclamat UM 0215 din Ministerul de Interne ce se intampla in judet. Astfel a fost decapitat generalul Odangiu. Pe urma, transporturile ilegale de alcool au fost filate si filmate, organizandu-se un flagrant delict. Din cate am aflat, alcoolul pentru care nu se plateau accizele si celelalte impozite datorate statului ajungeau la Craiova, la firmele de prelucrare ale lui Genica Boerica. In fiecare noapte plecau una sau doua cisterne de 25-30 de tone, cu numere de inmatriculare de Dolj, de asta data fara a mai avea insemnele DANONE. Din pacate pentru justitia din Romania, cazul a fost musamalizat. Acelasi lucru s-a intamplat si in decembrie 2002, cand Garda Financiara a constatat ca in incinta fabricii ALCO-ZIM s-a incarcat un camion (apartinand SC COSTI DAN SRL) cu 45 de butoaie de plastic, continand circa 200 de litri fiecare de alcool alimentar rafinat de 96 de grade. Acestea au fost mascate cu diverse ambalaje, fiind scoase din societate, pe timpul noptii, fara documente legale de insotire. Au fost aplicate doua sanctiuni pentru evaziune fiscala, in valoare de cate doua miliarde de lei si s-a confiscat intreaga marfa. La instanta de fond, una dintre amenzi a fost anulata, iar la recurs, Tribunalul Teleorman a anulat-o si pe cea de-a doua, dispunand, de asemenea, restituirea alcoolului retinut. Vinovat a fost scos soferul camionului, care ar fi uitat sa ia actele de insotire a marfii, din prea mare zor, ca sa nu-l prinda dimineata pe drum. In aceeasi solutie stabilita de completul de judecata condus de Constantin Mandroceanu - presedinte, Anica Dolojdescu si Luminita Draghici - judecatori, se mai precizeaza: "Organul constatator, respectiv Sectia Judeteana a Garzii Financiare Teleorman, in opinia instantei, nu poate fi credibila in actele pe care le intocmeste atat datorita modului sau obiectiv de functionare - corp militarizat strict subordonat ierarhic, cat mai ales gravelor carente de personalitate si conduita ale comisarului-sef de sectie, Tudor Istrate. Respectivul este un derbedeu arogant si corupt care, printre altele, si-a permis nesimtirea ca, in ziua solutionarii recursului, sa patrunda in biroul judecatorilor, care compuneau completul de judecata, pentru o <>." Oricat ar parea de incredibil, aceste considerente stiintifico-juridice fac parte din Decizia nr. 258/R/3.04.2003 a Tribunalului Teleorman, in urma careia Niculae a cazut din nou in picioare.

Autorizatia ALCO-ZIM a fost retrasa

La sfarsitul lunii ianuarie 2003, organele fiscale teleormanene au inchis SC ALCO-ZIM SA, in urma scandalului cu transportul ilegal al celor 45 de butoaie cu alcool. De asemenea, activitatea fabricii lui Niculae a fost suspendata printr-o decizie a Ministerului Finantelor Publice. Exista premisa ca ALCO-ZIM sa ramana definitiv cu portile inchise, datorita amplorii evaziunii fiscale practicate de aceasta societate, in cazul in care procesul ar fi fost pierdut de firma lui Niculae. Numai ca nu s-a intamplat asa, dupa cum am aratat. In cele din urma, dupa eforturi care au durat doi ani, autorizatia de functionare a fabricii de alcool a fost retrasa, la 1.06.2005.

Taifunul Niculae

ALCO-ZIM a intrat in lichidare, fiind vanduta, dupa ce a acumulat o datorie de sase miliarde de lei numai la regia de apa orasului. Ceea ce i-a prejudiciat in mod grav pe zimniceni. In acelasi timp, regia de apa nu putea functiona la parametri normali, deoarece nu si-a putut achita nici pana azi datoriile la societatea de distributie a energiei electrice. Din informatiile obtinute si cunoscand modul de operare al lui Niculae, lichidatorul judiciar a vandut ALCO-ZIM tot unei firme in spatele careia se afla acelasi magnat zimnicean. Dupa scenariul cunoscut, urmeaza vanzarea la fier vechi a intregii cantitati de metal a fabrcii, comercializarea la mana a doua a caramizilor si altor materiale de constructii si introducerea terenurilor aferente in circuitul imobiliar. Sa mai spunem ca ALCO-ZIM a lasat in urma datorii de peste 150 de miliarde de lei pe care, in nici un caz, nu le va achita Ioan Niculae.

Zimnicea, in lumea a treia

Cei aproximativ 16.000 de locuitori ai orasului Zimnicea traiesc in aproape 6000 de locuinte, majoritatea in conditii precare. Apa calda nu se mai distribuie din 1991, iar caldura centralizata a orasului a fost sistata sub actuala administratie locala, mai precis in anul 2001. Aceasta decizie a fost luata la initiativa actualului primar PSD, Petre Parvu (foto), instalat in frunte urbei cu concursul cumatrului sau, Ioan Niculae, care i-a cununat fiica mai mare. Oamenii se incalzesc cu sobe, pe baza de lemne si carbuni. Sobele "pe temei" sunt construite sa incalzeasca doua camere, iar burlanele ies prin geamuri sau prin gauri practicate direct in zid. Apa este incalzita cu aparate electrice instant sau cu boilere, iar cei mai saraci dintre localnici se spala la lighean, cu apa incalzita pe aragazul cu butelie. O mare parte dintre blocurile construite dupa cutremurul din 1997, dar nefinalizate, au fost cumparate pe nimic de Niculae. Magnatul nu le-a adus nici o imbunatatire, aratand ca niste schelete pe harta municipiului, in asteptarea unor vremuri mai bune, cand preturile vor creste si mai mult.

sursa: 9am.ro, 8 decembrie, 2006, texte de Dan Coste

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
Mitică pe 26 Ianuarie 2016, 21:21
#5
La pușcărie pe viață
Toți cei care au distrus economia națională la pușcărie pe viață cu confiscarea averilor nejustificate.

România țara instituțiilor mafiote .
IVAN CEL GROAZNIC ! pe 26 Ianuarie 2016, 00:23
#4
CUM SA NU TREBUIASCA SA STEA EL LA PUSCARIE ?!?
TOT RESTUL VIETII ASA CUM CERE !



" MULTI MILIONAR IN EURO PESTE NOAPTE ! "



O ASA CARTE AR TREBUI SA SCRIE, CA SA NE CONVINGA DE FAPTUL CA A FACUT LEGAL TOTI ACESTI BANI !
MIHAI VITEAZU pe 25 Ianuarie 2016, 18:24
#3
.
SA RAMÎNA 25 DE ANI LA PUSCARIE
VLAD TEPES pe 25 Ianuarie 2016, 14:39
#2
In teapa cu el sa fie exemplu si pentru altii ca el
Pai ciocoiu semianalfabet asta cu scoala de sec*risti a scris 5 carti stiintifice ? La cat a furat de la stat si de la angajati isi primeste pedeapsa meritata. Si cum se mai lauda ca e cel mai bogat ruman. A cumparat tot judetu cu spaga lui iar salariatii saracii se multumeau cu produse expirate de Craciun si Paste, care oricum nu se vindeau
AVRAM iANCU pe 25 Ianuarie 2016, 11:42
#1
MAFIA SECURISTULUI NICULAIE
A creat o adevărata rețea infracțională.Evaziune la oricare firmă pe care o detine,acoperit de instituțiile statului.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.