Iata ce declara Ioan Niculae in luna februarie, anul 2015:
De ce şi-a cerut insolvenţa propriilor fabrici explică chiar omul de afaceri. „Insolvenţa nu e ceva rău, înseamnă reorganizare şi curăţare de datorii. Statul, prin multiplele lui entităţi, Garda Financiară, Garda de Mediu, începuse să mă hărţuiască, să-mi ia banii. Pasămite, aş fi folosit gazele primite de la Romgaz pentru revânzarea lor şi nu pentru chimizare, în fabrică. Cum să spui aşa ceva, cum să spui că am vândut gazele, când fiecare metru cub a intrat în fabricile de îngrăşăminte, lucru demonstrabil cu acte! A, vrei tu stat să-mi popreşti conturile şi să-mi iei banii? Ei bine, nu se poate, intrăm în insolvenţă şi în reorganizare, şi căpătăm protecţie împotriva creditorilor. E o măsură de autoconservare”, explică Niculae.
Imperiul lui Ioan Niculae a intrat în insolvenţă
Tribunalul Teleorman a admis cererea de insolvenţă a mai multor creditori pentru intrarea în insolvenţă a două companii din spatele imperiului condus de Ioan Niculae.
Compania InterAgro SRL controlează cea mai mare partea a afacerilor din agricultură şi industrie ale omului de afaceri şi rulează anual peste 1 miliard de lei, în timp ce compania InterAgro SA este considerată "nucleul central al grupului InterAgro"
InterAgro SRL Zimnicea, compania prin care omul de afaceri Ioan Niculae îşi controlează afacerile din agricultură, industrie şi turism, a intrat în insolvenţă, din 2 februarie, după ce Tribunalul Teleorman a admis o cerere în acest sens a mai multor creditori.
Două companii din grupul InterAgro, cu afaceri de 3,3 miliarde de lei, au intrat în insolvenţă
InterAgro SA şi InterAgro SRL, două companii din grupul cu acelaşi nume deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae, au intrat în insolvenţă.
“În temeiul art. 72 din Legea nr. 85/2014 dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei Sc InterAgro SRL. În baza art. 73 raportat la art. 45 alin. 1 lit. d şi art. 57 din legea insolvenţei desemnează administrator judiciar provizoriu pe CITR Filiala Bucureşti SPRL şi ZRP Insolvency SPRL”, se arată în decizia Tribunalului Teleorman.
InterAgro SA a terminat anul 2014 (ultimul an pentru care există date financiare pe mfinante.ro) cu o cifră de afaceri de 1,7 miliarde de lei, o pierdere netă de 21 milioane de lei şi 100 de salariaţi. Pe de altă parte, InterAgro SRL a avut afaceri de aproape 1,6 miliarde de lei, pierderi de 161 miliarde de lei şi aproape 1.500 de salariaţi.
"Admite cererile creditorilor Piraeus Bank Romania SA, Axia Nova Property Holdings SRL, SOCEP SA Constanta, E.ON Energie Romania SA, T.M.U.C.B. SA si SC Watch&Catch Security SRL, împotriva debitoarei SC InterAgro SA. În temeiul art.72 alin.6 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei şi de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitorului SC Interagro SA”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.
sursa: zf.ro