Alegerile locale din 10 iunie se apropie cu pași repezi. Majoritatea localităților își cunosc posibilii candidați, în această categorie fiind inclus și orașul Turnu-Măgurele. Chiar dacă sunt mulți doritori de candidatură, doar doi sunt candidații care vor juca un rol important în apropiatele alegeri.
Cei doi sunt Nicolae Mohanu, candidatul alianței USL (compusă din PSD, PNL și PC) și Claudiu Crăcea, candidatul Alianței pentru Teleorman (compusă din PDL și PNȚCD). Cei doi sunt singurii care au șanse reale de a câștiga, pentru că alți candidați nu se mai înghesuie să-și pună numele pe buletinele de vot. Deși se vehiculau diverse nume pentru candidaturi din partea PP-DD, PNL, UNPR, sau chiar independenți, până în acest moment nu s-a anunțat nimic.
C.Crăcea și N.Mohanu au, desigur, plusuri și minusuri, pe care încercăm să le prezentăm în rândurile următoare. Diferența de vârstă, de peste 20 de ani, dintre cei doi, îl face pe domnul Crăcea mai apropiat de cei tineri, în schimb, N.Mohanu, la cei 66 de ani ai săi, este mai apropiat de cei care sunt pensionari. Atuul lui N.Mohanu este faptul că se află la Primărie de 16 ani, timp în care a putut să demonstreze ce este în stare să facă ( sau să nu facă).
Claudiu Crăcea este om de afaceri și vine din mediul privat, acolo unde a obținut performanțe importante, dacă ne referim doar la societatea agricolă Agroinvest, pe care a reușit să o ducă la o valoare de piață mare, motiv pentru care a și fost cumpărată de InterAgro, firmă patronată de Ioan Niculae. Un alt avantaj pentru Mohanu este faptul că are susținerea celui care conduce județul cu mână de fier, Liviu Dragnea. Cu o forță financiară uriașă, doar Teldrum este societatea sa de casă, Dragnea poate să ajute cu fonduri campania lui Mohanu. Un atu pentru Claudiu Crăcea este faptul că vine din afacerile private în lumea politică, banii săi nefiind obținuți din afaceri cu statul. Se știe că Mohanu a oferit firmelor apropiate dânsului multe contracte cu Primăria, fapt ce se răsfrânge asupra sa în acest moment.
Pe lângă acest lucru, Mohanu trebuie să răspundă și pentru promisiunile din campaniile electorale precedente. Cunoaștem că dumnealui a promis că va atrage investiții economice pentru oraș, însă nimeni nu a venit, în ultimii 6-7 ani, să investească în oraș. Deși Bacul a fost dat în folosință, economia orașului nu a cunoscut o revigorare.
La actualele alegeri locale sper să nu mai auzim expresia: "a furat, dar a și făcut ceva". Mergând pe drumul ăsta, am ajuns să acceptăm că e ok "să fure, că toți fură, dar să mai facă ceva și pentru noi”. Adică să trăim din mila hoților. Tu furi de la tine de la serviciu? Nici eu. Și atunci, cât de proști am fi dacă am încerca din nou aceleași soluții păguboase?!