
Judeţul Teleorman este unul dintre cele mai sărace din ţară, ocupând locul 40 într-un clasament de specialitate realizat de un ziar central. În Teleorman, rata şomajului este una dintre cele mai ridicate din ţară, locuitorii săi trăiesc mai puţin decât cea mai mare parte a românilor, numărul gospodăriilor conectate la canalizare este şi el scăzut, iar productivitatea populaţiei este una dintre cele mai reduse din România. Locuitorii din Teleorman au dificultăţi majore atunci când vor să se angajaze.
La nivelul judeţului se înregistrează a doua cea mai ridicată rată a şomajului din România, de 10,04%, după cea din Vâlcea. Atunci când reuşesc să se angajeze, teleormănenii sunt plătiţi cu un salariu sub media naţională. În decembrie 2012, spre exemplu, ei câştigau un salariu mediu net de 1.147 de lei, cu aproape 400 de lei mai puţin decât media naţională şi cu 1.005 lei mai puţin decât cel obţinut de bucureşteni, arată o statistică prezentată de gândul.info.
Printre companiile cu cel mai semnificativ aport la economia judeţului Teleorman se numără Koyo România din Alexandria şi Turnu-Măgurele">Donau Chem Turnu-Măgurele. Prima dintre acestea este specializată în fabricarea angrenajelor, cutiilor de viteză şi a elementelor mecanice de transmisie şi avea, în 2011, o cifră de afaceri de 231 milioane lei şi un profit net de 4,5 milioane lei. La acea dată aici lucrau 1.345 de persoane.
Donau Chem Turnu-Măgurele este o companie specializată în fabricarea îngrăşămintelor şi înregistra, tot în acelaşi an, o cifră de afaceri de 80 milioane lei şi un profit net de un milion de lei. Pentru ea lucrau, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, 1.021 de angajaţi. Se estimează, totodată, că în 2013 teleormănenii vor avea una dintre cele mai mici contribuţii la economia nationala. Potrivit datelor Comisiei Naţionale de Prognoză, valoarea PIB pe cap de locuitor va fi de 3.746 de euro, depăşind-o doar pe cea din judeţele Neamţ, Botoşani şi Vaslui. În ceea ce priveşte speranţa de viaţă la naştere a persoanelor care locuiesc în Teleorman, se poate spune că ele au o durată de viaţă medie de 72,2 ani. Aceasta este a cincea cea mai scăzută speranţă de viaţă din România şi este egală cu cea înregistrată în rândul locuitorilor judeţelor Bihor, Mehedinţi şi Sălaj.
Tot în Teleorman se găsesc unele dintre cele mai puţine locuinţe dotate cu instalaţii de canalizare. Doar 38,5% dintre gospodării dispun astfel de băi în interior, lucru care plasează regiunea pe locul patru în topul judeţelor care stau cel mai prost la acest capitol, după Olt, Vaslui şi Botoşani. Spre comparaţie, în Braşov şi în Bucureşti peste 85% dintre locuinţe sunt dotate cu instalaţii de canalizare. Această statistică rece ne spune exact unde ne aflăm.
Deşi Teleormanul este situat la graniţă, are un teren agricol excelent pentru cultivarea plantelor, realitatea este chiar mai rea decât în statistici. Ştim, Teleormanul este judeţul lui Dragnea, firmele serioase nu vin să facă afaceri aici iar cele mici nu se pot dezvolta decât dacă le dă jupânul ok-ul. Pentru L.Dragnea, faptul că judeţul este sărac e un mare avantaj, pentru că poate cumpăra ieftin foarte multe voturi. Judeţul se duce de râpă, în timp ce Dragnea şi apropiaţii săi trăiesc ca în povesti. E bine, domnule Dragnea?